pixx forgot her name...again

By: forgotten pixx

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-Nov-2007 15:58 Email | Share | | Bookmark
chentaku tertinggal di kuala terengganu...d 2nd

 
ni 2nd trip ke kuala terengganu...26october...aku,angah dan terk bertolak dr pj pd jam 8a.m...singgah di temerloh...pekena kopi dulu...perjalanan kali ni dgn perodua kelisa milik terk agak selesa...lebih selesa berbanding dgn jeep jimny aritu..ahahaha...

tembakan bermula di jeti pulau kapas..sepjg perjalanan..mcm biase la..aku tido...



~ini bot nelayan...bukan skuter


mengintai dr tirai kamar


kami cek in di hotel seri hoover..di tgh2 pusat bandar kuala terengganu....penat sungguh rasenye....petang tu cuaca agak mendung...nk kuar gi jalan2 pun malas rasenye..so..aku shoot la dr jendela kamar aku..."sky scenery" yg disajikan mmg indah...Subhanallah...










28 Oktober 2007..Ahad

27hb agak bz dgn kerja di Kay marine..lg pun hujan non-stop dr pagi sampai malam..so tiada sebarang tembakan yg di lakukan...
28hb...setelah selesai kerja pd ptg itu...kami gi lepak2 kt pantai batu buruk...mkn sotong goreng celup tepung...sempoi...ckp byk x gune...layan je la photo2 yg ade nih






cintaku tertinggal di kuala terengganu~terk
ini la gadis yg wat terk x senang duduk..asyik nk gi teregganu jek..ahahahak




penat la upload...sambung sok je la...end


Saturday, 3-Nov-2007 08:20 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2007

 

Alhamdulillah...aidilfitri 2007 mmg best..tapi xde la se "best" 2006...ptg hari raye pertama..aku asyik melihat gelagat anak2 saudara ku..meriah sungguh...aku rakamkan kenangan mereka semua...sebagai kenangan yg terindah sebelum mereka menempuh alam dewasa...power x ayat aku???ahahahaha







Saturday, 3-Nov-2007 06:56 Email | Share | | Bookmark
Chenta ku tertinggal di Kuala Terengganu ...d 1st

2 hari sebelum puasa....aku dan terk bertolak ke kuala terengganu..dis is my very2 1st trip to kuala terengganu selepas dlm tempoh seploh thn ni....bnyak perubahan yg telah berlaku terutama pembangunan di pusat bandar Kuala Terengganu...

perjalanan yg mengambil mase hampir 9jam dr kl hampir menyebab kan saye trauma utk menaiki jeep jimny milik Mahkota yg agak oldskul..ahahaha...ke terengganu kali cuma jalan2 sambil ikut kawan saye terk(hafirul) yg ade kije kt sana...x banyak gambar yg sy tembak(mgkin krn saye tido sepjg perjalanan...)...

gambar bermula di chendering apabila kami berhenti utk minum ptg....seorang kanak2 yg rajin membantu ibunye di gerai...sedang si abang mencuci pinggan..adik2 nye yg lain..yg mungkin masih belum mengerti erti kesusahan hidup..asyik bermain di pantai..sambil menyanyikan lagu ape ntah..pekat dlm dialek terengganu...ahahaha




lepas minum..kami terus gerak ke kuala terengganu...o.t.w...kami singgah jap kt jeti ke pulau kapas...pd senja itu kami di sajikan dgn satu panorama yg indah..."rays of ligth"...perrghhh...mmg asyik sekali....human figure yg ter"capture' skali dlm pic ni adalah seorang artis dr europe...cube teka sape dia??ahahaha



pastu..aku ngan terk jalan2 kt jeti...terjumpe lak bot ni..tersadai..usang..sepi..gersang...smua ade kt bot nih....terk ckp...bot 40 kuase kude nih di guna kan oleh marco polo utk mengelilingi teluk parsi sekitar kurun ke 11...marco polo terjumpa tanah melayu pd awal kurun ke12..lalu singgah utk mkn kopok losong..pastu bot dia rosak....sejurus selepas terk habis kan text ucapan beliau...sepasang penampar hinggap kt kepala botak dia...mcm la aku buta sejarah ke...nk kencing aku konon....taik lu terk..



selepas acara menipu sesame sendiri...kami meneruskan perjalanan ke kuala terengganu....cek in hotel...pastu kuar makan dgn rakan TSC...thanx alot atas sambutan/layanan korang selama kami berada di sana...

hari kedua...kami ke muzium negeri terengganu....muzium ni merupakan muzium terbesar di Malaysia...mmg besar gile muzium nih...ckp byk pun x gune..ko gi tgk sendiri la...hampir pensan aku nk abiskan tour kt muzium nih....

ni plak replica bot nelayan...aku shoot kt dlm muzium perikanan...





pas gi muzium...aku gi kay marine...tempat terk wat kije..tp xleh shoot kt sane..pastu kami ke marina bay...kat marina nih...view dia cantik sangat...depa develope kws tu mcm port utk kapal layar...sumthing like that la...teringat plak aku mase duk kt aussie dulu ...actually kami x di benarkan shoot kt kws nih...tp dgn selambe derk..aku curik2 shoot..terk plak try to kowtim dgn pak guard kt situ...marina bay ni bakal menjadi port utk "monsoon cup" x lame lagi..kalo x silap pada 16~19 november nih..




cuaca agak panas pd petang tu...camne la aku nk hadapi 1st day puase pd esok nye..Insyallah...blah dr Marina bay..kami trus menuju ke 1 tempat yg x sah jika anda x kunjungi di kuala Terengganu..."LOSONG'...kami pekena kopok lekor di sana...freshh...best gile

yang botak ni bukan kopok lekor...dia la terk(hafirul) yang aku duk sebut dr awal blog td...


hari ke-3...1st Ramadhan...penat sungguh aritu...kami cuma gi shoping kt kedai pasar payang.."pasor payang jua..budu belacang..brg tembage dang macang2"....ahahahahak...





arrggghh..penat arrr...kite sambung lagi kt "chentaku tertinggal di Kuala Terengganu...d'2nd"


Saturday, 3-Nov-2007 06:53 Email | Share | | Bookmark
outing wit adam

location : mentakab railway station
date : long2 time ago
equip : me~nikon d70s...adam eos 888(slr)






Sunday, 21-Oct-2007 11:00 Email | Share | | Bookmark
outing..bb..chapter 1






[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net